20 Ağustos 2016 Cumartesi

NEDEN KİLO VEREMİYORUM?

Çoğumuzun aklında hep bu soru:Ben neden kilo veremiyorum??!!
Şimdi sıralayacağım birkaç şey zayıflamanızın önündeki engel olabilir..
  1. Yeterli miktarda su içmemek. Gün içerisinde en az 1,5-2 litre su içmeye özen gösterin. Spor yapıyorsanız bu 2-3 litreyi bulabilir,özellikle de yaz aylarında.
  2. Tiroid hormonunuzda bir sorun vardır. Bunu anlamak için bir doktora görünseniz iyi edersiniz. Tiroid hormonu yeteri kadar çalışmayan insanların kilo vermesi çok zordur :/
  3. Uyku saatleriniz veya uyuma süreniz yanlıştır. Kilo vermeye çalışan insanların 6-8 saat uyumaları gerekiyor. Uykusuzluk kilo aldırıyor malesef :/ 23.00-05.00 saatleri arasında uykuda olmak gerekiyor.
  4.  İnsülin seviyeniz yüksektir.Yani insülin direnciniz olabilir. İnsülin direnci vücudun insülin hormonuna karşı duyarsızlaşması demektir.İnsülin direnci kilo vermeyi zorlaştırır. İnsülin direnci olanlar daha çok acıkır, hafif bir hareketle hemen yorulur.
  5. Yemek saatleriniz yanlıştır. 21.00-22.00 saatleri en tehlikeli saatlerdir. Yedikleriniz sindirilmez ve kilo olarak depolanır. Bu saatten sonra da uyumak gerekiyor.
  6. Demir seviyeniz düşüktür.
  7. Magnezyum seviyeniz düşüktür.
  8. Tuz tüketiminiz fazladır veya yanlış tüketiyorsunuzdur.Tuz vücutta ödem yapar,su tutar. Bu nedenle kendinizi olduğunuzdan daha şiş hissedebilirsiniz. Ve tartıda da işler pek yolunda gitmeyebilir.
  9. Yediklerinize karşı alerjiniz olabilir.
  10. D vitamini seviyeniz düşüktür.
  11. Kabızlık sorununuz varsa tartıda,olduğunuzdan daha kilolu gözükebilirsiniz. Faydalı yağları tüketmenizi öneririm.
  12. Yemekleri pişirme şekliniz yanlıştır. Haşlama ve ızgara yöntemlerini kullanın derim.
  13. Stres. En önemlilerinden bana kalırsa. Kortizol hormonu stresle birlikte artıyor. Bu da kişiyi daha fazla yemeye yönlendiriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe